Selecteer een pagina

In hartje Eindhoven, op de plek waar in 1891 de eerste gloeilampenfabriek gevestigd was, huist nu het Philips Museum. Stap voor stap ontdek je hoe een kleine fabrikant kon uitgroeien tot een wereldbedrijf. Het leuke is dat je dit museum op drie manieren kunt ontdekken: op de traditionele manier via tentoongestelde objecten en informatieborden, met behulp van een iPad en augmented reality en via de ‘innovation and you’ experience.

Het Philips Museum geeft je een reis door je eigen verleden: de eerste waterkokers, de eerste elektrische mixers, de eerste walkmans. Herkenning wanneer je het design ziet van 30, 20 of 10 jaar geleden.

Gezondheidszorg
Philips verdiept zich in manieren om patiënten beter op hun gemak te stellen. Hoe rustiger iemand die een onderzoek moet ondergaan is, hoe stiller hij of zij ligt tijdens het onderzoek en hoe beter de resultaten te interpreteren zijn. Met licht, beeld en vormgeving is het mogelijk om een aangenamere sfeer te creeëren tijdens een onderzoek. Een voorbeeld is de kittenscanner. Kinderen die een MRI- of CT-scan ondergaan kunnen in de wachtkamer zelf oefenen met het scannen van een knuffel.

Virtuele bonus
Augmented reality is een technologie om de realiteit te “verrijken” met virtuele elementen. Terwijl je in het museum staat kun je de iPad zo bewegen dat je om je heen foto’s en video’s ziet die je meenemen in de verhalen van Philips.

 

Innovation and you
Het museum is deels een terugblik en deels een kijkje in de toekomst. Wist je dat er in 2047 voor het eerst meer ouderen dan kinderen op aarde zijn? De tour door het museum sluit af met een ‘experience’ waarin je zelf aan de slag kunt met het verlenen van eerste hulp, het voorspellen van een epidimie en het virtueel bekijken van de binnenkant van een mensenlichaam. Bij alles is het motto: ‘Vraag jezelf af of het niet anders kan, niet beter kan?’

https://www.youtube.com/watch?v=FTnSjqKbRe4