Selecteer een pagina

fotoVijf jaar geleden ging ik samenwonen, kocht ik een huis met mijn geliefde en leerde ik de betekenis van “meten is weten”. Ook werd ik lid van de redactie van een buurtboekje. Het is nog steeds erg fijn wonen in Sportpark II en het is nog steeds leuk om te interviewen en te schrijven voor het boekje. De hoofdredactrice heeft zwangerschapsverlof dus ik neem haar taken waar. En ik volg mijn neus…

Hmm, wat ruikt het lekker in de Eggestraat.
Wie is er aan het koken…?

Anne-Claire van Baarle zwaait de deur open en ontvangt me met een smakelijk kopje koffie. Snel veegt ze wat keukengerei van tafel en begint te vertellen. Ze heeft tijdens haar koksopleiding in het Benedictinessenklooster gewoond aan de Generaal Maczekstraat. Toen ze een baan kreeg als kok, verkaste ze naar het Ginneken. Ze was ongeveer 10 jaar samen met grote liefde Bob, toen het tijd werd voor verandering.

In 2005 kochten ze samen een huis in de Eggestraat. De keuze voor deze wijk was makkelijk: gunstige prijsklasse, familie en vrienden op loopafstand, kindvriendelijk en supergezellig. Anne-Claire en Bob hebben flink verbouwd: toen ze de woning kochten werden eerst alle schrootjes en systeemplafonds er uit gesloopt. Toen hebben ze onder meer de dakkapel, schoorsteen, de vloeren, wanden en de keuken geheel vernieuwd. Na een half jaar – dag in, dag uit – klussen was het klaar. Maar, geeft Anne-Claire toe, eigenlijk is het nooit klaar. De plintjes in de gang moeten weer geverfd worden. Wie weet komt er ook nog een uitbouw of een extra slaapkamer op zolder, toch wel handig. En eigenlijk kan de granitovloer ook een renovatie gebruiken.

Vijf jaar geleden is de familie uitgebreid met zoon Pim en later volgden Klaartje en Loek.
Man Bob werkt als hoofd projecten bij Franklin Offshore in Rotterdam en gaat vaak naar het buitenland toe. Anne-Claire heeft jarenlang als kok gewerkt in verschillende restaurants en in de hotellerie. Het was tijd om een manier te zoeken om haar gezin en haar passie voor koken te combineren. En die heeft ze gevonden in haar eigen bedrijf CuliClaire!

In de schuur werd ruimte gemaakt voor een extra koelkast en vriezer en nu werkt Anne-Claire als thuiskok. Ook organiseert ze diners en kookworkshops bij anderen thuis. Helemaal een feest is het als ze de buren verwent met haar kookkunsten, zoals tijdens de barbecue afgelopen zomer.

Geef Anne-Claire een keuken en een schort en binnen mum van tijd maakt ze de lekkerste creaties. Van vis en vlees tot indrukwekkende desserts. De kinderen hebben inmiddels een “kinderkeuken” zodat ze mee kunnen helpen.

Buurtbewoners denken vaak dat de Eggestraat een drukke straat is maar je merkt daar niets van binnenshuis. Het is juist handig dat je hier een breed fietspad voor de deur hebt, je bent zo vertrokken met de bakfiets. Om naar school te gaan steek je het zebrapad over en je bent er al bijna. Het hekje in de voortuin zorgt voor bescherming voor de kinderen en er zijn volop gangetjes om te spelen.