Selecteer een pagina

Ben jij de modebewuste activist, de tech redder of toch de spirituele verslaafde? Psycholoog Carl Jung heeft de archetypes geïntroduceerd: universele karakters die in het onbewuste van mensen zitten en zo onze motieven en de maatschappij weerspiegelen. Denk aan de koning, de wijze en de nar. Welke archetypes zie je in de 21e eeuw?

BredaPhoto toont verhalen die inspireren, ontroeren, confronteren en nieuwe vragen oproepen. Het thema van 2020 is “the best of times, the worst of times.” Veranderingen zijn van alle tijden. Maar het mag duidelijk zijn dat de sociale, culturele en politieke omwentelingen elkaar nu in een wel erg hoog tempo opvolgen. Hoe de wereld van morgen eruit zal komen te zien? Niemand die het weet. Die onzekerheid kan angstaanjagend zijn, maar het biedt ook kansen: op meer gelijkheid en een bewustere omgang met onze planeet. En wees eens eerlijk. Is het niet spannend om ooggetuige te zijn van het ontstaan van een nieuwe orde?

Een deel van BredaPhoto is in de buitenlucht tentoongesteld en kun je gratis bezoeken. Voor sommige exposities koop je een kaartje, ik kan het voormalig KPN gebouw van harte aanbevelen. Vanwege de foto’s en vanwege de setting: het oude gebouw ademt verhalen.